Δραστηριοποιήσου τοπικά!


Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις την Αθήνα; Είτε γεννήθηκες, είτε μεγάλωσες ή μετακόμισες πρόσφατα στην πόλη για σπουδές ή δουλειά, η AEGEE σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις ξανά την Αθήνα, τη μαγεία, τον παλμό και τη χαμένη φρεσκάδα της πόλης! Κρυμμένα μπαράκια στην Καρύτση, πολύχρωμα φεστιβάλ στο Μεταξουργείο, ξεχασμένα σοκάκια που μυρίζουν ιστορία στην Πλάκα, μεθυσμένα ρακομελάδικα στου Ψυρρή κι ατελείωτα hangovers ύστερα από ξέφρενο clubbing στον Κεραμεικό είναι λίγα από τα πολλά που έχει να σου προσφέρει η AEGEE. Γιατί δεν έχουμε κόλλημα μόνο με τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά αγαπάμε εξίσου και την πόλη & φροντίζουμε να το δείχνουμε τακτικά!Πέρα από τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις στο γραφείο μας και το ποτάκι στο Μοναστηράκι που ακολουθεί, συχνά κανονίζουμε είτε να επισκεφθούμε κάποια έκθεση ή φεστιβάλ ομαδικά, είτε να διοργανώσουμε μία δική μας εκδήλωση (ημερίδα, συναυλία κτλ.), είτε να εξορμήσουμε μαζικά σε κάποιο ψαγμένο μπαράκι ή φαγάδικο της πόλης.Ως εθελοντική, bottom-up οργάνωση η AEGEE υλοποιεί τις ιδέες και αποτελεί εικόνα των μελών της. Όχι μόνο είναι ανοιχτή στις δικές σου προτάσεις, αλλά τις προτρέπει και τις επικροτεί! Αν έμαθες για κάποιο must φεστιβάλ της πόλης, μία εκδήλωση που πραγματικά δεν πρέπει να χάσουμε ή οτιδήποτε άλλο άξιο αναφοράς, ενημέρωσε μας για να πάμε μαζί! Αν πάλι έχεις κάποια τρελή ιδέα για event και ψάχνεις άτομα για να σε βοηθήσουν στη συνδιοργάνωση, είσαι στο σωστό μέρος!Έχε στο νου σου πως μέσα από τις τοπικές εκδηλώσεις μας μπορείς να δικτυωθείς με δεκάδες ενδιαφέροντα άτομα και οργανώσεις από τον χώρο του εθελοντισμού, του πολιτισμού, της νεανικής επιχειρηματικότητας & την ταξιδιωτική κοινότητα της πόλης!

Τοπική SU Coordination Team

Τις τελευταίες δύο περίπου δεκαετίες η AEGEE-Athina διοργανώνει ετησίως ένα από τα πιο δημοφιλή Θερινά Πανεπιστήμια του Δικτύου! Συνήθως διαρκούν 15 ημέρες, πραγματοποιούνται κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι (μετά τις εξεταστικές) και περιλαμβάνουν την Αθήνα και τουλάχιστον μία ή δύο ακόμη τοποθεσίες (π.χ. Σαντορίνη (2014, 2013), Ναύπλιο-Λευκάδα (2012) κ.α.). Μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με κάποιο Working Group ή μία γειτονική αντένα (όχι απαραίτητα Ελληνική) και να έχουν μία οποιαδήποτε θεματική.

Γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου/αρχές Ιανουαρίου κάθε έτους συστήνεται η Τοπική SU Coordination Team, πιο γνωστή ως “Ομάδα Θερινού“, η οποία αναλαμβάνει να διοργανώσει το επόμενο Θερινό Πανεπιστήμιο από κάθε άποψη. Αν θες να αναπτύξεις τα skills σου στο Project Management, στα Logistics, στο Fund-raising ή στο Non-Formal Education (μεταξύ άλλων) ή τέλος πάντων έχεις ενέργεια και όρεξη για να γίνεις μέλος μίας ομάδας και να βοηθήσεις εθελοντικά στη διοργάνωση ενός event το οποίο θα μείνει αξέχαστο σε 30-40 ξένους, μην το σκέφτεσαι καν και ενημέρωσε μας! Ξενάγησε φίλους AEGEEίτες στα στέκια σου, δειξ’ τους πως περνάνε οι φοιτητές τα βράδια τους στην Αθήνα και βάλε international χρώμα στις διακοπές σου!

AEGEE Stars

Αν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις και η Ομάδα Θερινού δεν σου είναι αρκετά, μπορείς να συμμετάσχεις ή να βοηθήσεις αν το επιθυμείς, στη διοργάνωση πολλών άλλων τοπικών ή Ευρωπαϊκών events της αντένας, όπως είναι τα Local (ή Regional) Training Courses (LTCs/RTCs) – μονοήμερα ή ολιγοήμερα interactive conferences όπου μαθαίνεις για τα διάφορα projects της AEGEE, την “Αθηναϊκή” – εκδρομή για τα μέλη της αντένας, ή κάποιο άλλο πιο cultural/fun event όπως π.χ. ένα Winter University, ένα pre-Agora event ή κάποιο θεματικό πάρτυ!