Ευρωπαϊκά events


Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ταξιδέψεις πάμφθηνα για όσες μέρες θες, σε όποια πόλη της ηπείρου επιθυμείς, παρέα με μία ομάδα συνομηλίκων σου απ’ όλη την Ευρώπη; Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως δύο εβδομάδες στο εξωτερικό σε κάποιο ευρωπαϊκό event της AEGEE θα σου κόστιζε λιγότερο από ένα τριήμερο στη Μύκονο, στην Κρήτη ή τη Σαντορίνη; Κι όμως!

Η AEGEE προσπαθώντας να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες στους Ευρωπαίους νέους, επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει το κόστος συμμετοχής των events και να τα κάνει προσιτά σε όλους! Διοργανωτές σε κάθε event είναι φοιτητές και νέοι – σαν κι εσένα, που θέλουν να σε ξεναγήσουν στα καλύτερα σημεία της πόλης τους, να σε πάνε στα καλύτερα clubs, να σου δείξουν τα καλύτερα αξιοθέατα! Χαμηλό κόστος δεν σημαίνει χαμηλή ποιότητα ή κενός χρόνος και περικοπές δραστηριοτήτων. Το αντίθετο μάλιστα! Οι διοργανωτές αξιοποιούν κάθε είδους επιδοτήσεις και χορηγίες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ρίχνοντας συχνά το κόστος στα 10 – 20 ευρώ την ημέρα! Σε αυτή την τιμή περιλαμβάνονται τα πάντα (διαμονή, διατροφή, δραστηριότητες, μεταφορές εντός του event) πλην των προσωπικών σου εξόδων και των αεροπορικών. Σκέψου πόσο θα σου κόστιζε ένα μόλις γεύμα σε κάποιο ελληνικό νησί ή μία νύχτα σε ένα ξενοδοχείο αν ταξίδευες μόνος, do the math και δες πόσα χάνεις!

Ορισμένα events όπως τα Θερινά Πανεπιστήμια (Summer Universities) είναι πιο αυστηρά θεσμοθετημένα, και απαγορεύεται το κόστος να ξεπερνά τα 11 – 14 ευρώ την ημέρα. Στα υπόλοιπα events που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς το κόστος μπορεί να κυμαίνεται στα ίδια ή υψηλότερα επίπεδα αρκεί να είναι επαρκώς δικαιολογημένο από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του event. Αν κάποια εκδήλωση είναι αδικαιολόγητα ακριβή δεν αναγνωρίζεται από το Δίκτυο ως επίσημη εκδήλωση και δεν αναρτάται στη βάση δεδομένων με τα επερχόμενα events της AEGEE.

Από άποψη περιεχομένου, τα events της AEGEE είναι απλώς ασυναγώνιστα. Αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από άλλες νεανικές οργανώσεις είναι πως δίνουμε έμφαση πρωτίστως στο cultural στοιχείο. Απλά και μόνο το ταξίδι στο εξωτερικό, η συνάντηση με νέους από διαφορετικά πολιτιστικά backgrounds & η πλούσια επικοινωνία μεταξύ τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της οργάνωσης! Η πλειοψηφία των events αποτελούν στην ουσία πολιτιστικές ανταλλαγές, που θα σου χαρίσουν υψηλή ποιότητα και δυνατές συγκινήσεις!

Αν δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ μόνος/η στο εξωτερικό είναι μία καλή ευκαιρία να βιώσεις την πρώτη σου “European experience”! Δικτυώσου με άτομα απ’ όλη την Ευρώπη, κάνε practice τα αγγλικά σου και τα επικοινωνιακά σου skills, δοκίμασε γεύσεις που δεν ήξερες καν την ύπαρξη τους και ζήσε μία mini-Erasmus εμπειρία για λίγες μέρες στο εξωτερικό που θα σου μείνει αξέχαστη!

Πέρα από τα cultural events η AEGEE διοργανώνει εκδηλώσεις με πιο εξειδικευμένες θεματικές, είτε για τη βελτίωση των προσωπικών σου δεξιοτήτων (π.χ. Human Resources Schools, Trainings), είτε για να ενημερωθείς και να δραστηριοποιηθείς πάνω στα τρέχοντα θέματα της AEGEE και της Ευρώπης (Network Meetings), είτε για να λάβεις αποφάσεις, ψηφίζοντας για την πορεία και το μέλλον της οργάνωσης (π.χ. Agorae, EBMs)!

Μπορείς να μένεις πάντα ενήμερος/η για όλες τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές εκδηλώσεις της AEGEE, από την ενημερωτική mailing-list της AEGEE-Athina, τις διάφορες αναρτήσεις στη σελίδα μας στο Facebook ή να τσεκάρεις τη βάση δεδομένων με τα events του Δικτύου!

Get Involved!

Εκτός από participant μπορείς να συμμετέχεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως εθελοντής, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των δράσεων του Δικτύου & βοηθώντας στη λειτουργία της οργάνωσης, ενώ παράλληλα εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου (και το βιογραφικό σου)! Κάθε μέλος ανεξαρτήτου εμπειρίας έχει τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί σε κάποιο Working Group (WG) της AEGEE, το οποίο καταπιάνεται με μία συγκεκριμένη θεματική (π.χ. Human Rights WG, Environmental WG, International Politics WG, Cultural WG κ.α.) και προσπαθεί να προωθήσει τις ιδέες του στα μέλη της AEGEE συνεργαζόμενο με τις διάφορες αντένες του Δικτύου ή το CD της AEGEE-Europe. Τα πιο έμπειρα μέλη μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό όργανο της AEGEE, από την Επιτροπή Συντονισμού των Θερινών Πανεπιστημίων (Summer University Coordination Team), μέχρι το κεντρικό ΔΣ της AEGEE (CD) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα όργανα, τα Working Groups και τα projects της AEGEE στην επίσημη σελίδα της AEGEE-Europe. Αν πάλι θέλεις να δραστηριοποιηθείς σε τοπικό επίπεδο επισκέψου τη σχετική σελίδα.